Trafik Sigortası - Sık Sorulan Sorular
Evet. Trafik poliçesinde Bedeni Zararlar için belirtilen rakam her iki durum için ayrı ayrı geçerlidir. Bir başka deyişle önceden ödenen tedavi giderleri vefat tazminatından mahsup edilmez.
Halk arasında “Kan Parası” olarak adlandırılan bu bedel Trafik Sigortasında yazılı teminatın üzerinde ise aradaki farkı maalesef kendiniz karşılamak zorundasınız. Ancak Kasko Sigortanız varsa, bu sigortada karşı taraf için verilmiş teminat dâhilinde bu fark karşılanır. Ordu Sigorta olarak biz, kasko sigortasında bu teminatın en yüksek seviyede alınması konusunda müşterilerimizi yönlendirmekteyiz.
Bu uygulama mevzuata uygundur. Ancak Kasko hasarında orijinal parça kullanma zorunludur.
Trafik sigortası karşı tarafla alakalı bir sorumluluk sigortasıdır. Karşı tarafa kusurlu olarak bir zarar verilmesi halinde devreye girer ve yasal limitler dâhilinde ödeme yapar. Kendi aracımızla ilgili her türlü rizikoya karşı Kasko Sigortası yaptırmak gereklidir. Ordu sigorta olarak müşterilerimize bu konuda telkinde bulunuyoruz.
Doğrudur. Trafik Sigortasında iki türlü teminat vardır. Maddi hasarlar ve bedeni hasarlar için. Yasa ile belirlenen bu tutarlar üst sınırdır. Karşı tarafın aracı bu tutarın üzerinde ise maalesef kendiniz karşılamak durumundasınız. Ancak Kasko Sigortanız varsa bu sorun değil. Üzerini Kasko Sigortası karşılayacaktır.
Trafik Sigortası manevi tazminat taleplerini karşılamaz.
Trafik poliçelerinde bir hasar alınmış ise yenil poliçede hasarsızlık indirimi bir alt kademeye düşer.
Trafik Sigortası karşı tarafa ödeme yapar ancak, trafik suçu işlenerek kazaya sebebiyet verildiği için sigorta şirketi araç kullanıcısı veya sahibinden ödemiş olduğu parayı geri ister. Buradaki ayrıma dikkat edilmelidir. Trafik Sigortası kusur halinde devreye girer. Oysa kırmızı ışıkta geçmek kusur değil suçtur. Bunun gibi trafikte suç sayılan tüm haller için aynı durum geçerlidir. Örneğin ehliyetsiz veya alkollü araç kullanmak da bu bağlamda değerlendirilir ve Trafik Sigortası devre dışı kalır. Trafik kurallarına uymak bu açıdan da çok önemlidir.
Trafik Sigortanız, karşı taraftaki araca değer kaybı için ödeme yapacaktır. Hasar ödendikten sonra, belirlenmiş esaslar doğrultusunda Sigorta Eksperinin hazırlayacağı rapor doğrultusunda değer kaybı ödemesi yapılır. Ordu Sigorta olarak müşterilerimize bu konuda gerekli yönlendirmeleri yapmaktayız.
Trafik Sigortası günü gününe yenilenmediği takdirde gecikme cezası ve sürprim uygulanır. Araç trafikten çekilmediği sürece Trafik Sigortası aralıksız yaptırılmalıdır.
Fiyat önemlidir. Ancak tek başına değil. Fiyattan daha önemlisi müşterisini önemseyen, güçlü, yaygın ve saygın bir Sigorta Şirketi ile işini ciddiyetle yapan, müşterisinin yanında duran tecrübeli bir Sigorta Acentesi tercih edilmelidir.
Trafik sigortası, bir kaza durumunda sizin kusurlu olmanız halinde karşı tarafa ödeme yapar.
Oysa kasko sigortası, siz kusurlu olsanız da hasarınızı karşılayan bir poliçedir. Kasko Sigortası Mal Sigortası, Trafik Sigortası ise bir Sorumluluk Sigortasıdır.
Sadece bu değil. Kasko sigortasında ilaveten, yangın, infilak, doğal afetler, hırsızlık gibi teminatlar da vardır. Kötü niyetle araca verilen zararlar da kasko kapsamındadır. Araç içindekilere ferdi kaza teminatı verildiği gibi, trafik sigortasında verilen teminatları da genişletir.
Trafik Sigortasının limitleri devlet tarafından belirlenir ve tüm şirketlerde aynıdır. Fiyat farkına gelince, serbest fiyat sistemine geçildiği için farklılıklar olabilmektedir. Ordu Sigorta çok sayıda Sigorta Şirketinin temsilcisidir. Geniş seçenek yelpazesine sahibiz. Bu sayede müşterilerimize uygun fiyatlar verebiliyoruz.