Tamamlayıcı Sağlık Sigortası - Sık Sorulan Sorular
Bu sigorta aslında bir tür Özel Sağlık Sigortasıdır. SGK güvencesinde olan kişilerin, bu kurumla anlaşma yapan özel hastanelerden ücret ödemeden yararlanmalarını sağlayan bir poliçedir. Bir başka deyişle Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK güvencesi olanların özel hastanelere ödemek durumunda oldukları farkları karşılar.
Özel Sağlık Sigortasını 0-65 yaş aralığında herkes yaptırabilir. Tamamlayıcı Sağlık Sigortasını ise sadece SGK güvencesi olanlar yaptırabilir. 0-65 yaş aralığı bu sigorta için de söz konusudur.
Bir diğer fark ise şudur.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının geçerli olduğu özel hastanelere ödenmesi gereken ücretin bir kısmını SGK öder. Dolayısıyla Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, Özel Sağlık sigortasına göre oldukça ucuzdur. Bu özelliği ile geniş toplum kesimine hitap eden ve son zamanlarda çok yaygınlaşan bir sigortadır.
Bu sigortada da tıpkı Özel Sağlık Sigortasında olduğu gibi mevcut hastalıklar bu hastalığın yol açacağı hastalıklar kapsam dışındadır. Bunun dışındaki diğer rahatsızlıklarda geçerlidir.
Ayakta tedaviler için yılda on kez kullanma sınırı vardır. Bu da yeterli ve makul bir sayıdır. Bir muayeneye bağlı olarak yapılan tüm işlemler bir sayılır. Yatarak tedaviler olarak limitsiz yani sınırsız olarak karşılanmaktadır.
Şirketin anlaşmalı hastane sayısı, düzgün poliçe düzenleyecek tecrübeli bir acentenin yönlendirmesi ile poliçe almak en doğrusudur. Fiyatın da önemli bir faktör olduğu kesin. Ancak, tek başına değil. Sadece bu sigorta için değil tüm sigorta çeşitleri için de aynı durum söz konusudur.
Geçerlidir. Muayene ücreti insanların maddi düzenini sarsmaz. Bir şekilde halledilir. Ancak, ameliyatlar için aynı şeyi söylemek mümkün değildir. Özel hastanelerde tahlil, tetkik, görüntüleme ve ameliyatlar bu sigortanın kapsamı dahilindedir.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası SGK tabanlı bir sigorta olduğu için devlet hastanelerine de ödenen bir bedel olan 15 TL, doğal olarak Özel Hastanelerde de alınmaktadır.
Çözülmez. Bilindiği üzere SGK sağlık hizmetleri için belirli bir tarife üzerinden ödeme yapmaktadır. Özel hastanelerdeki yüksek ücretlerin altında kalan bu tarife ücretlerinin üzerindeki farkı sigorta şirketleri karşılar ve bu şekilde Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptıranlar Özel Hastanelere para ödemeden çıkarlar. SGK aktif değilse özel hastane ödeme alamayacağı için bu hizmeti veremez.
Geçerli değil. Yurt dışına çıkışlarda ayrıca bir sigorta yaptırılmalıdır ki bu zaten zorunludur. Pasaport işlemleri esnasında Konsolosluklar bunu istemektedir. Yurt dışı teminatı olan bazı poliçeler vardır. Belli limitler dâhilinde yurt dışı tedavi teminatı veren bu poliçeler diğerlerine göre daha pahalıdır. Özel Sağlık Sigortalarında çok geniş seçenekler mevcuttur.
Standart değil. Seçenekler dâhilinde verilmektedir.
Türkiye genelindeki tüm anlaşmalı hastanelerde geçerlidir. Herhangi bir şehirde hastaneye gitmeniz gerektiğinde, acenteniz veya sigortanızı yapan şirketle temasa geçerek anlaşmalı hastaneleri öğrenebilir ve onların içerisinden herhangi birini seçebilirsiniz.
Ayakta tedavi teminatı için geçerli, ancak yatarak tedavi teminatı için 3 ay bekleme süresi bulunmaktadır.
Karşılamaz. İlaç masrafları bu poliçe kapsamı dışındadır. Özel sağlık sigortalarında ek teminatla ilave edilebilmektedir.